JCI Vechtdal en de De Wensstichting

De wensstichting is een initiatief van JCI Vechtdal bestaat uit een groep enthousiaste dertigers uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en omstreken en maakt deel uit van JCI (Junior Chamber International). JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling van ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar.

De Wensstichting is opgericht om het geld wat verzameld wordt met de evenementen en activiteiten van de JCI Vechtdal te verspreiden aan lokale, maatschappelijke initiatieven.

JCI Nederland 

Elk JCI lid deelt de overtuiging dat we onszelf en de wereld om ons heen mogen en moeten verbeteren. JCI biedt haar leden daarom volop ontwikkelkansen en stelt hen in staat blijvende positieve veranderingen in de samenleving teweeg te brengen. JCI is gebaseerd op vier pijlers: Business, Community, Training en International. Op elk van deze gebieden kunnen leden zich ontwikkelen. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis.